trešdiena, 2009. gada 18. februāris

Noderīgi izdevumi

2008.gada Starptautiskais īpašuma tiesību indekss (International Property Rights Index (IPRI)) ir starptautisks salīdzinošs pētījums, kurā īpašuma tiesības un to aizsardzības nozīmīgums ir aplūkots no ekonomiskās labklājības aspekta. Pētījumā ir analizēti 115 pasaules valstu dati (tās veido 96 % no pasaules IKP), aplūkojot trīs svarīgas jomas: juridisko un politisko vidi, materiālā īpašuma tiesības un intelektuālā īpašuma tiesības.
Šis ir astotais Eiropas inovācijas rezultātu apkopojums (European Innovation Scoreboard (EIS)), kurā sniegts Eiropas Savienības dalībvalstu inovatīvās darbības salīdzinošs novērtējums. Pieejami arī iepriekšējo gadu inovatīvās darbības rezultātu apkopojumi. Valstu inovatīvā darbība tiek vērtēta, salīdzinot pēc stingras metodoloģijas aprēķinātus inovatīvās darbības indikatorus, no kuriem viens inovatīvās darbības efektivitātes kritērijs ir arī intelektuālā īpašuma rādītājs valstī.
Šajā ziņojumā apkopoti statistiskie indikatori par patentu sistēmas funkcionēšanu un tās izmatošanu gan attīstītajās valstīs, gan jaunattīstības valstīs. Objektīva un detalizēta statistiskā informācija sniedz ieskatu un ļauj analizēt jaunākās tendences patentēšanas darbībā.
2008.gada pārskats The World Patent Report – A Statistical Review ir trešais izdevums šajā sērijā. Tajā redzami WIPO centieni uzlabot patentu informācijas statistisku par valstīm visā pasaulē, kā arī sniegt jaunus indikatorus, kas būtu atbilstoši pašreizējai politiskai situācijai.

pirmdiena, 2009. gada 16. februāris

Lietotāju apmācība darbam ar elektroniskajiem informācijas resursiem

18. februārī pl. 11 00 Patentu tehniskajā bibliotēkā Šķūņu ielā 17 notiks apmācības bibliotēkas lietotājiem darbā ar elektroniskajiem informācijas resursiem:
  • Patentu datu bāzi Espacenet;
  • Latvijas bibliotēku elektroniskajiem katalogiem;
  • Datu bāzēm EBSCO un ProQuest.
Vairāk par apmācības iespējām > >

otrdiena, 2009. gada 3. februāris

PTB jaunieguvumi decembrī

Jaunieguvumu saraksts decembra mēnesī.

Ar citiem bibliotēkas jaunieguvumiem iespējams iepazīties šeit.

Februārī PTB izstāde „Daudznozaru kompānijas DAUGAVA produkti un preču zīmes”



2008. gada 20. decembrī ar reģistrācijas numuru M 60 000 Latvijas Republikā tika reģistrēta daudznozaru kompānijas DAUGAVA, SIA kombinētā preču zīme.


LR Patentu valdes departamentā „Patentu tehniskā bibliotēka” sākot ar šā gada 4.februāri būs aplūkojama izstāde „Daudznozaru kompānijas DAUGAVA produkti un preču zīmes”.

Daudznozaru kompānijas DAUGAVA ražotajai produkcijai ir augsta kvalitāte. Tās ražojumi – piens, piena produkti, maize, kā arī maizes un konditorejas izstrādājumi, saglabā savas dabiskās, bioloģiskās īpašības, kuru dēļ tos dēvē par „dzīviem” produktiem.

Izstāde būs apskatāma Patentu tehniskās bibliotēkas telpās, Šķūņu ielā 17, no šā gada 4.februāra līdz 16.martam darba dienās no plkst. 10.00 – 18.00.