piektdiena, 2009. gada 17. aprīlis

Apsveicam ilggadējos PTB darbiniekus!

2009.gada 16.aprīlī sakarā ar 30 gadu darba jubileju PTB Komplektēšanas un katoliģizācijas nodaļas Sektora vadītājai Ļubovai Sikeržickai tika pasniegts LR Patentu valdes atzīnības raksts par ilggadēju profesionālo ieguldījumu un godprātīgu darba pienākumu pildīšanu.
Sirsnīgi sveicam!

trešdiena, 2009. gada 8. aprīlis

26.aprīlis - Pasaules Intelektuālā īpašuma diena

Vairums cilvēku ir kaut ko dzirdējuši par intelektuālo īpašumu - par autortiesībām, patentiem, dizainparaugiem un preču zīmēm. Taču daudzi joprojām uzskata, ka šie jēdzieni attiecas tikai uz biznesa vai juridisko jomu, un tiem nav tiešas saskares ar viņu pašu dzīvi. Lai kliedētu šos stereotipus, Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācija (World Intellectual Property Organization - WIPO) 2000. gadā nolēma iedibināt Pasaules Intelektuālā īpašuma dienu, par ikgadējo pasākumu rīkošanas datumu izvēloties 26. aprīli - dienu, kurā 1970. gadā stājās spēkā Konvencija par Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas dibināšanu.

WIPO un tās dalībvalstis katru gadu atzīmē Pasaules Intelektuālā īpašuma dienu, rīkojot dažādus pasākumus un informatīvas kampaņas ar mērķi vairot sabiedrības izpratni par intelektuālo īpašumu un parādīt, ka intelektuālā īpašuma sistēma aizsargā ne tikai mūziku, mākslu un izklaides jomu, bet arī dažādus ražojumus un tehnoloģiskās inovācijas, kas palīdz veidot mūsu pasauli.
Šogad Pasaules Intelektuālā īpašuma dienas tēma ir zaļo inovāciju veicināšana kā drošas nākotnes garants.

WIPO mājas lapā var izlasīt WIPO ģenerāldirektora uzrunu, kā arī iepazīties ar WIPO žurnāla speciālizdevumu, kas veltīts zaļajām inovācijām (www.wipo.int/ip-outreach/en/ipday/2009/).

Atzīmējot Pasaules Intelektuālā īpašuma dienu, Latvijas Republikas Patentu valde sadarbībā ar Patentu tehnisko bibliotēku, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Latvijas Izgudrotāju biedrību 2009. gada 24. aprīlī rīko bezmaksas Patentzinību semināru, kas notiks Patentu tehniskās bibliotēkas telpās (Rīgā, Šķūņu ielā 17). Vietu skaits ierobežots. Pieteikšanās semināram pa tālruni 67227310 vai e-pastu indra.butkane@patbib.gov.lv.

Ar Latvijas Izgudrotāju biedrības sagatavoto semināra programmu var iepazīties šeit.

No 20. aprīļa līdz 25. maijam Patentu tehniskajā bibliotēkā būs aplūkojama Pasaules Intelektuālā īpašuma dienai veltīta izstāde.


Lietotāju apmācība darbam ar elektroniskajiem informācijas avotiem

15. aprīlī pl. 11 00 Patentu tehniskajā bibliotēkā Šķūņu ielā 17 notiks apmācības bibliotēkas lietotājiem darbā ar elektroniskajiem informācijas resursiem:

* Patentu datu bāzi Espacenet;
* Latvijas bibliotēku elektroniskajiem katalogiem;
* Datu bāzēm EBSCO un ProQuest.

Vairāk par apmācības iespējām > >

otrdiena, 2009. gada 7. aprīlis