piektdiena, 2011. gada 28. oktobris

9.novembrī Patentu tehniskajā bibliotēkā patentpilnvarotais sniegs bezmaksas konsultācijas

Ja Jums ir nepieciešams profesionāls padoms:
  • kā un kur aizsargāt savu ideju;
  • kā noslēgt licences līgumu;
  • kā licencēt vai pārdot īpašumtiesības u.tml.,
20 minūšu bezmaksas konsultāciju Jums sniegs profesionāls patentpilnvarotais (persona, kas savā komercdarbībā specializējusies rūpnieciskā īpašuma jomā, sniedz padomus un konsultācijas).

Konsultācijas notiks š.g. 9. novembrī no plkst. 10.00 līdz 11.30 Latvijas Republikas Patentu valdes Patentu tehniskajā bibliotēkā, Šķūņu ielā 17, Rīgā.

Aicinām Jūs pieteikties pa tālruni 67220126, 67226628 vai rakstot uz e-pastu evita.lande@patbib.gov.lv līdz 7. novembrim (vietu skaits ierobežots).

Konsultāciju dalībniekiem tiks lūgts aizpildīt pakalpojuma kvalitātes novērtēšanas anketu.

Papildus informācija:


otrdiena, 2011. gada 25. oktobris

Jau ceturto gadu Latvijā tiek rīkota Izgudrotāju diena

Šā gada 4. novembrī Latvijas Izgudrotāju dienas ietvaros tiek organizēta ikgadējā Latvijas izgudrojumu izstāde un Jauno izgudrotāju konkurss, kas notiks Rīgas Tehniskajā universitātē, Kaļķu ielā 1. Izstādi organizē biedrība "CONNECT Latvija" un Latvijas Izgudrotāju biedrība.

Izgudrojumu izstādes mērķis ir apzināt Latvijas izgudrojumus un palīdzēt autoriem tos komercializēt tautsaimniecības attīstībai. Izstādē tiks demonstrēti individuālo izgudrotāju, universitāšu, pētniecības institūtu, kā arī uzņēmumu izgudrojumi un dizainparaugi. Izgudrotāji eksponātus gatavos pēc iespējas vienkārši uztveramā veidā, tādējādi palielinot sarunu efektivitāti ar potenciālajiem investoriem, uzņēmējiem, sadarbības partneriem un citiem apmeklētājiem.

Jauno izgudrotāju konkursa mērķis ir iedrošināt skolēnus un jauniešus izdomāt un realizēt savas visneiedomājamākās izgudrojumu idejas praktiskā veidā. Jauno izgudrotāju konkursā var piedalīties bērni un jaunieši līdz 19 gadu vecumam. Dalībniekiem nepieciešams izdomāt, rast risinājumu kādai no praktiskām problēmām vai lietām, ar kuru nācies saskarties savā ikdienā skolas gaitās, ģimenē, dažādās nodarbībās u.c.

Izgudrotāji dalībai izstādē var reģistrēties līdz 25. oktobrim, savukārt jaunieši līdz 31. oktobrim. Vairāk informācijas un reģistrācija mājas lapā: www.izgudrotaju-diena.lv. Dalība izstādē ir bezmaksas.

Izstādi īpaši aicināti apmeklēt uzņēmēji un jaunieši. Izstādes darba laiks no plkst. 12 līdz 20. Ieeja brīva.

Izstādi atbalsta Rīgas Tehniskā universitāte, Eiropas Savienības pārrobežu sadarbības programmas Interreg projekts Best Agers, Latvijas Universitāte, Stokholmas Ekonomikas augstskola Rīgā, Swedbank, Hipotēku banka, TeliaSonera, Junior Achievement Latvija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, KMM Metāls, Czech Airlines, DK Daugava, Līgatnes papīrfabrika u.c.

Vairāk informācijas:
Elmārs Baltiņš, tel. 67089178, mob. 29100252, e-pasts: info@connectlatvia.lv.

Par Latvijas Izgudrotāju dienu
Izgudrotāju diena Latvijā tiek atzīmēta jau ceturto gadu. Izgudrotāju dienas mērķis ir popularizēt izgudrotājdarbību Latvijas sabiedrībā, kā arī veicināt izgudrojumu komercializāciju un ieviešanu dzīvē. No 2010. gada Izgudrotāju dienas ietvaros tiek rīkota Latvijas izgudrojumu izstāde, kurā aktīvie Latvijas izgudrotāji var demonstrēt savus izgudrojumus (t.sk. dizainparaugus) plašai publikai - uzņēmējiem, investoriem jauniešiem, žurnālistiem, kolēģiem-izgudrotājiem un citiem.
www.izgudrotaju-diena.lv

Par CONNECT Latvija
Biedrības CONNECT Latvija mērķis ir veicināt jaunu un inovatīvu uzņēmumu veidošanu Latvijā. Connect rīko dažādus pasākumus - tramplīna pasākumus, Izgudrotāju dienas, Satiec izgudrotāju!, seminārus, - lai savienotu uzņēmējus ar izgudrotājiem un investoriem jaunu projektu realizācijai. Biedrībā apvienojušies 18 biedri - universitātes, uzņēmēji, finanšu un intelektuālā īpašuma uzņēmumi, privātie un fondu investori.
www.connectlatvia.lv

Par Latvijas Izgudrotāju biedrību
LIB apvieno izgudrotājus no visas Latvijas ar mērķi atbalstīt izgudrojumu izstrādi un to komercializāciju. LIB veic izgudrotāju darbības popularizēšanu Latvijas sabiedrībā, rīkojot Latvijas Izgudrotāju dienas un citus pasākumus. LIB pārstāv Latviju Starptautiskajā Izgudrotāju Asociāciju Federācijā IFIA (International Federation of Inventors' Associations). Ar IFIA atbalstu Latvijas izgudrotāji ir piedalījušies starptautiskajās izgudrojumu izstādēs.
www.izgudrotaji.lv


ceturtdiena, 2011. gada 20. oktobris

Seminārs „Biotehnoloģijas informācijas avoti”

2011. gada 3. novembrī Latvijas Universitātes centrālajā ēkā, Rīgā, Raiņa bulvārī 19, 6. auditorijā notiks seminārs „Biotehnoloģijas informācijas avoti”. Seminārs tiek rīkots SLING (Serving Life-science Information for the Next Generation) projekta ietvaros.

Semināra mērķis ir informēt par pieejamajām bezmaksas biotehnoloģijas un ķīmijas datubāzēm, kā arī patentu datubāzēm un to izmantošanu.

Semināra programma un reģistrēšanās internetā: http://sling-diffusion.eu/events.



pirmdiena, 2011. gada 17. oktobris

Seminārs par apmācību intelektuālā īpašuma jautājumos

Patentu valde, Eiropas Patentu iestādes (EPI) īstenotā projekta "Par Intelektuālā īpašuma zināšanu izplatīšanu universitātēs" darba grupa un Eiropas Patentu iestāde aicina uz bezmaksas semināru „Lecturing with the Patent Teaching Kit. Train the trainer workshop”.

Seminārs notiks 28. novembrī Rīgā, Latvijas Universitātes Mazajā aulā (Raiņa bulvāris 19). Semināra norise plānota no plkst. 9:00 līdz 17:30. Seminārs noritēs angļu valodā.

Seminārā Eiropas Patentu Akadēmijas mācībspēki informēs par EPI Patentu akadēmijas izstrādātiem rīkiem intelektuālā īpašuma pasniegšanai:
  • IP Course Design Manual (IĪ apmācības kursa izveides rokasgrāmata) un
  • Patent Teaching Kit (patentu apmācības materiālu komplekts).
Seminārā tiks aplūkotas vadlīnijas patenta mācību materiālu komplektu praktiskai izmantošanai darbā ar studentiem (inženierzinātņu, ekonomikas / uzņēmējdarbības, inovāciju pārvaldības u.c. specialitātēs). Semināra dalībnieki tiks apmācīti, kā pasniegt ievadlekcijas par patentiem, kā papildus izmantot atsevišķus mācību moduļus (piemēru analīze).

Semināra programmas projekts pieejams šeit >>


Eiropas Patentu Akadēmija par dalību seminārā izsniegs apliecinājumu. Lai sagatavotu apliecinājumus, lūgums dalību seminārā pieteikt savlaicīgi līdz 01.11.2011, nosūtot informāciju uz e-pastu inguna.gruntina@patbib.gov.lv

Vairāk informācijas par
patentu apmācības materiālu komplektu Patent Teaching Kit:
http://patentu-biblioteka.blogspot.com/2010/12/lietosanai-gatavs-metodisko-materialu.html

ceturtdiena, 2011. gada 13. oktobris

Seminārs "Patentēšanas procedūras un prakse" Rēzeknes Augstskolā

Patentu valde sadarbībā ar Rēzeknes Augstskolu š.g. 11. oktobrī rīkoja semināru "Patentēšanas procedūras un prakse".
Semināru atklāja Patentu valdes direktors Reinis Bērziņš un Rēzeknes Augstskolas rektors Edmunds Teirumnieks.
Seminārā Patentu valdes direktora vietnieks, Izgudrojumu departamenta direktors Guntis Ramāns stāstīja par to, kas ir patents, kā to izmantot, kā arī par starptautisko patentēšanas procedūru.Intelektuālā īpašuma aģentūras "Foral" patentpilnvarotais Jevgeņijs Fortūna stāstīja par intelektuālā īpašuma aizsardzības veidiem un patentpilnvaroto lomu intelektuālā īpašuma aizsardzības jautājumos.
Patentu valdes Patentu tehniskās bibliotēkas nodaļas vadītāja Inguna Gruntiņa aplūkoja patentu kā vērtīgas informācijas avotu un iepazīstināja ar patentu informācijas meklēšanas iespējām.Semināru apmeklēja 59 interesenti (studenti, pasniedzēji un komersanti).
Pēc semināra Patentu valdes delegācija un Rēzeknes Augstskolas pārstāvji pārrunāja turpmākās sadarbības iespējas.

ceturtdiena, 2011. gada 6. oktobris

12.oktobrī Patentu tehniskajā bibliotēkā patentpilnvarotie sniegs bezmaksas konsultācijas

Ja Jums ir nepieciešams profesionāls padoms:
  • kā un kur aizsargāt savu ideju;
  • kā noslēgt licences līgumu;
  • kā licencēt vai pārdot īpašumtiesības u.tml.,
20 minūšu bezmaksas konsultāciju Jums sniegs profesionāls patentpilnvarotais (persona, kas savā komercdarbībā specializējusies rūpnieciskā īpašuma jomā, sniedz padomus un konsultācijas).

Konsultācijas notiks š.g. 12. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 11.30 Latvijas Republikas Patentu valdes Patentu tehniskajā bibliotēkā, Šķūņu ielā 17, Rīgā.

Aicinām Jūs pieteikties pa tālruni 67220120, 67226628 vai rakstot uz e-pastu dace.busa@patbib.gov.lv līdz 10. oktobrim (vietu skaits ierobežots).

Konsultāciju dalībniekiem tiks lūgts aizpildīt pakalpojuma kvalitātes novērtēšanas anketu.

Papildus informācija: