pirmdiena, 2009. gada 19. janvāris

Sagatavots biobibliogrāfiskais rādītājs „Doktors Boriss Jurjevs”

Biobibliogrāfiskais rādītājs „Doktors Boriss Jurjevs” turpina Patentu tehniskās bibliotēkas sēriju „Latvijas izgudrotāji”. Rādītājs tiek sagatavots sakarā ar doktora Jurjeva jubileju un viņa ieguldījumu izgudrošanas jomā.

Inženierzinātņu un politoloģijas zinātņu doktors un izgudrotājs Boriss Jurjevs visu mūžu nodarbojas ar notekūdeņu attīrīšanas veidiem, ierīcēm un iekārtām. Izgudrotājam ir viens starptautiskais un viens Austrālijas patentpieteikums, 4 Latvijas un 7 Krievijas patenti, kā arī 72 PSRS autorapliecības. Viņa izgudrotās notekūdeņu attīrīšanas metodes, tehnoloģijas un ierīces ir ieviestas Latvijā, Lietuvā, Krievijā, Turkmēnijā, Uzbekijā, Tadžikijā, Ukrainā un Moldovā. Kopskaitā ieviesti ap 20 izgudrojumu.
Attiecīgajai tēmai veltītas grāmatas un vairākas publikācijas žurnālos, kā arī uzstāšanās dažādās konferencēs.

Bibliogrāfiskajā rādītājā apspoguļoti B. Jurjeva grāmatas un raksti no 1968. gada, kā arī viņam izsniegtie patenti un autorapliecības.

Informācija par citiem PTB sagatavotajiem bibliogrāfiskajiem rādītājiem pieejama šeit (PTB tīkla vietnes www.patbib.gov.lv sadaļā Bibliotēkas resursi -> Bibliogrāfiskie rādītāji).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru