trešdiena, 2010. gada 1. decembris

Par Latvijas izgudrotāju dienu un izgudrojumu izstādi

Š.g. 16. decembrī Rīgas Tehniskās universitātes Lielajā aulā, Kaļķu ielā 1, notiks “Latvijas izgudrojumu izstāde”, kuru Latvijas izgudrotāju dienas ietvaros rīko Latvijas Izgudrotāju biedrība sadarbībā ar biedrību CONNECT Latvija.

Latvijas izgudrotāju dienas mērķis ir popularizēt izgudrotājdarbību Latvijas sabiedrībā, īpaši jauniešu vidū, rosināt izgudrojumu komercializēšanu.

Izgudrojumu izstāde Latvijā tiek rīkota pirmo reizi. Regulāras inovāciju un izgudrojumu izstādes norisinās daudzās pasaules valstīs. Iespējams, šī izstāde var ielikt pamatus, lai turpmāk izgudrojumu un inovāciju izstādes Latvijā kļūtu ikgadējas.

Izstādi aicināti apmeklēt jaunieši (t.sk. skolēni, studenti), izgudrotāji un uzņēmēji, kā arī plašsaziņas pārstāvji, investori un citi interesenti. Izstādes norises laiks ir 16. decembrī no plkst. 14 līdz 20, Kaļķu ielā 1, Rīgas Tehniskās universitātes Lielā aula.

Izstādē plāno piedalīties gan individuālie izgudrotāji un dizainparaugu autori, gan universitāšu un pētniecības institūtu pārstāvji, kā arī dažādi uzņēmumi ar jau ieviestiem izgudrojumiem vai jauniem izgudrojumu projektiem un idejām. Dalībniekiem jādemonstrē "taustāmi" izgudrojumi, paraugi, prototipi vai jau gatavi produkti. Pēc iespējas jāizmanto dažādi uzskates līdzekļi.

Dalībai izstādē reģistrēti jau vairāk kā 40 izgudrojumu/dizainparaugu autori. Izstādes organizatoru mērķis ir sasniegt 70 izgudrotāju un 3000 apmeklētāju dalību izstādē.

Dalībniekiem līdz 6. decembrim vēl ir iespēja pieteikties dalībai izstādē ar savu izgudrojumu. Dodiet ziņu piezvanot pa talruni 29748845 (Miervaldis) vai 67089178 / 29100252 (Elmārs) vai sūtot e-pastu uz info[at]connectlatvia(.)lv.

Nepieciešamā informācija: autora vārds uzvārds (vai firmas/institūta nosaukums), izgudrojuma nosaukums, īsa anotācija, nepieciešamā platība izstādē (būs pieejami galdi 0,8 x 1,8 m) un citas vajadzības, lai efektīvi demonstrētu savu izgudrojumu (piem., elektrība, vieta plakātam u.c.).

Dalība izstādē var būt noderīga Jūsu izgudrojuma ieviešanā. Tā ir arī lieliska iespēja tikties ar citiem izgudrotājiem, uzņēmējiem, jauniešiem, un dalīties pieredzē un piedzīvojumos izgudrotājdarbībā.

Atbalstītājiem - kopā mums ir iespēja padarīt izstādi par svētkiem izgudrotājiem un katram no mums. Tādēļ lūdzam atsaukties potenciālos izstādes atbalstītājus, kas var palīdzēt vai nu praktiski (piem., materiālu drukāšana, telpas iekārtošana, reklāma dažādos mēdijos, kafijas galdi, stendi plakātiem utt.), vai arī materiāli. Lūdzam piezvanīt 29356220 (Juris) vai uzrakstīt info[at]connectlatvia(.)lv. Izstādi jau atbalsta Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Republikas Patentu valde, Latvijas investīciju un attīstības aģentūra, AS Dzintars un ES Pārrobežu sadarbības projekts Best Agers.

Apmeklētājiem ieeja brīva! Laipni gaidīti visi interesenti, un, jo īpaši, jaunieši, izgudrotāji un uzņēmēji.

Vairāk informācijas var iegūt pa tel. 29356220 (zvanīt laikā no plkst. 10 līdz 16, Juris Dobrišins) vai sūtot epastu info@connectlatvia.lv.


Par Latvijas Izgudrotāju biedrību
Latvijas Izgudrotāju biedrība dibināta 2007. gadā ar mērķi palīdzēt izgudrotājiem ar izgudrojumu izstrādi un komercializāciju, sekmēt intelektuālā rūpnieciskā īpašuma aizsardzības sistēmas pilnveidošanu un popularizēt izgudrotājdarbību.
Vairāk: www.izgudrotaji.lv

Par CONNECT Latvija
Biedrība CONNECT Latvija savieno uzņēmējus ar izgudrotājiem un investoriem, lai palīdzētu izveidot un attīstīt jaunus un inovatīvus uzņēmumus Latvijā.
Vairāk: www.connectlatvia.lv


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru