trešdiena, 2012. gada 28. novembris

Patentu valdes speciālisti sniegs konsultācijas izstādē “Tech Industry 2012”

No 29. novembra līdz 1. decembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks starptautiskā mašīnbūves, metālapstrādes, automatizācijas, elektronikas, elektrotehnikas, instrumentu un jauno tehnoloģiju izstāde “Tech Industry 2012”, kas ir gada nozīmīgākais un lielākais metālapstrādes un mašīnbūves pasākums Baltijas reģionā.

Izstāde “Tech Industry” notiks divās hallēs un tajā piedalīsies vairāk nekā 250 uzņēmumu no vairākām valstīm, kas vienkopus demonstrēs modernākās metālapstrādes un rūpnieciskās iekārtas darbībā, mašīnbūves iekārtas un materiālus, gaisa plūsmu tehnoloģijas un hidrotehnoloģijas, metālizstrādājumus ražošanai, automatizācijas un vadības sistēmas, hidrauliskās iekārtas, elektroinstrumentus, mēriekārtas, elektroniku un elektrotehniku, kā arī citas iekārtas, materiālus un tehnoloģijas.

Stendā K18 (halle Nr.1) piedalīsies arī LR Patentu valde, piedāvājot uzņēmējiem informāciju par iestādes pakalpojumiem, Patentu tehniskajā bibliotēkā pieejamo informāciju, kā arī konsultācijas par rūpnieciskā īpašuma tiesiskās aizsardzības iespējām. Stendā varēs saņemt arī dažādus informatīvus materiālus.

Patentu valde šogad jau ir piedalījusies vairākās izstādēs, piemēram, "Vide un Enerģija 2012", "Kokapstrāde. Iekārtas. Tehnoloģijas. Instrumenti 2012", „Baltic Furniture 2012”, „Riga Food 2012”, kā arī Starptautiskajā izgudrojumu izstādē, un visos pasākumos dalībnieki un apmeklētāji aktīvi izmantoja iespēju saņemt konsultācijas. Vislielāko interesi raisīja jautājumi par praktiskajiem soļiem, kurus uzņēmējiem nepieciešams veikt savu produktu, izstrādājumu un tehnoloģiju aizsardzībai, piemēram,  
  • Ko aizsargā ar patentu, preču zīmi vai dizainparaugu. Kāda ir atšķirība? 
  • Cik izmaksā dažādu rūpnieciskā īpašuma objektu aizsardzība? 
  • Kas nepieciešams preču zīmes un dizainparauga reģistrācijai? 
  • Kāds aizsardzības veids būtu piemērotāks konkrētam izstrādājumam vai tehnoloģijai? 
  • Kā reģistrēt preču zīmi Latvijā? Kā reģistrēt preču zīmi ārpus Latvijas, piemēram, Igaunijā un Lietuvā? 
  • Kā aizsargāt preču zīmi un dizainparaugu ES? 
  • Kā jāraksta patenta pieteikums? 
  • Kur un kā veikt patentu informācijas meklēšanu?
    un daudzi citi līdzīgi jautājumi. 

Izstādi “Tech Industry 2012” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. Izstāde notiks Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā, Ķīpsalas ielā 8.

Izstādes darba laiks 29. un 30. novembrī 10.00–18.00, 1. decembrī 10.00–17.00.
Ieejas biļete izstādē maksā 3,00 Ls, studentiem – 1,00 Ls.

Vairāk informācijas par izstādi “Tech Industry 2012”: http://www.bt1.lv/techindustry/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru