trešdiena, 2013. gada 28. augusts

Eiropas Intelektuālā īpašuma tiesību atbalsta dienesta pakalpojumi

Eiropas Intelektuālā īpašuma tiesību atbalsta dienests (European IPR Helpdesk) ir Eiropas Komisijas Intelektuālā īpašuma pakalpojumu iniciatīva, kuras mērķis ir nodrošināt bezmaksas konsultācijas un informācijas sniegšanu par intelektuālā īpašuma un intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzību. Eiropas Intelektuālā īpašuma tiesību atbalsta dienesta pakalpojumu mērķauditorija ir zinātnieki, mazie un vidējie uzņēmumi (MVU), kas piedalās Eiropas Savienības pētniecības un attīstības atbalsta programmās, kā arī tie MVU, kas saistīti ar starptautiskās tehnoloģiju pārneses aktivitātēm.

Eiropas Intelektuālā īpašuma tiesību atbalsta dienests sniedz bezmaksas konsultācijas individuāliem un specifiskiem informācijas pieprasījumiem par intelektuālā īpašuma aizsardzības jautājumiem. Konsultāciju 3 darba dienu laikā sniedz kvalificēts profesionālis.

Eiropas Intelektuālā īpašuma tiesību atbalsta dienests organizē bezmaksas mācību pasākumus par intelektuālā īpašuma pārvaldības dažādiem aspektiem, tajā skaitā arī vebināru ciklu.

Dienests regulāri sniedz aktuālāko informāciju par intelektuālā īpašuma aizsardzību e-pasta paziņojumu veidā „European IPR Helpdesk Newsletter” (divas reizes nedēļā) un Eiropas Intelektuālā īpašuma tiesību atbalsta dienesta izdevumā „European IPR Helpdesk Bulletin” (reizi 3 mēnešos).

Tīmekļa vietnes Bibliotēkas sadaļā pieejamas arī faktu lapas, atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem, piemērizpētes (case studies), noderīgas saites u.c.

Tīmekļa vietnes sadaļā IP SME Corner apkopoti dažāda veida materiāli, kas varētu būt aktuāli mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, saskaroties ar intelektuālā īpašuma aizsardzības jautājumiem gan pētniecības projektos, gan uzņēmējdarbībā.

Seko līdzi jaunākajām ziņām Eiropas Intelektuālā īpašuma tiesību atbalsta dienesta mikroblogā Twitter!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru