otrdiena, 2009. gada 27. oktobris

Izstāde „Dizains. Arhitektūra” Patentu tehniskajā bibliotēkā

Dizains ir produkta identitāte, pateicoties dizainam produkts kļūst unikāls, individuāls un atpazīstams. Mūsdienās produkta individualitāte kļūst arvien svarīgāka gan ražotājam, gan patērētājam, tādējādi iezīmējot dizaina īpašo nozīmi. Tieši tāpēc produkta identitāti ir vērts aizsargāt, reģistrējot dizainparaugu.


LR Patentu valdes departaments „Patentu tehniskā bibliotēka” (Šķūņu iela 17), iedvesmojoties no Latvijā notiekošajām Dizaina dienām 2009, veido pasākumu ciklu, kas veltīts dizainam. Patentu tehniskās bibliotēkas Celtniecības un arhitektūras literatūras lasītavā līdz 30.novembrim ir iespējams iepazīties ar izstādi „Dizains. Arhitektūra”.

Izstādē ir eksponēta informācija par:
  • arhitektūras vēsturi;
  • dārzu un parku arhitektūru;
  • interjera un grafisko dizainu;
  • dizaina vēsturi, u.c.
Ekspozīcijā ir apskatāmi Latvijas, Itālijas, Vācijas, ASV, Zviedrijas, Japānas un Krievijas arhitektūras un dizaina žurnāli.

Informāciju par Latvijā ražotajiem produktiem (dizains, nosaukums, logotips, zīmols) var atrast Patentu tehniskās bibliotēkas veidotajās elektroniskajās datubāzēs „Rūpnieciskā un intelektuāla īpašuma aizsardzība Latvijā” un „Latvijas rūpniecības vēsture” (http://alise.patbib.gov.lv/Alise/).

Virtuālajā grāmatu plauktā p
iedāvājam iepazīties ar interesantiem izdevumiem par dizainu dažādās tautsaimniecības nozarēs. Grāmatas pieejamas Patentu tehniskās bibliotēkas Celtniecības un arhitektūras literatūras lasītavā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru