ceturtdiena, 2009. gada 5. novembris

Jauns biobibliogrāfiskais rādītājs „Akadēmiķis Igors Kabaškins” sērijā „Latvijas izgudrotāji”

Patentu tehniskās bibliotēkas sērijā „Latvijas izgudrotāji” sastādīts jauns biobibliogrāfiskais rādītājs „Akadēmiķis Igors Kabaškins”. Rādītājs veltīts inženierzinātņu doktora, profesora, akadēmiķa un izgudrotāja Igora Kabaškina jubilejai.

Profesora Igora Kabaškina profesionālā prasme saistīta ar transportu, telemātiku un loģistiku, intelektuālas transporta sistēmas kompleksa sistēmu analīzi un modelēšanu, operāciju pētniecību, informācijas tehnoloģiju piemērošanu, elektroniku un telekomunikāciju, risināšanas atbalsta sistēmām, gaisa kustības vadības sistēmām.

Igora Kabaškina galvenie izgudrojumi saistīti ar civilās aviācijas aeronavigācijas kontroles un vadības drošības sistēmu automatizāciju. Nozīmīga daļa izgudrojumu ieviesta radiosakaru un radiolokācijas automātiskās vadības sistēmu ražošanā. Šādas sistēmas arī šobrīd tiek izmantotas lidostās.

Igora Kabaškina ieguldījums zinātniskajā un izgudrošanas jomā ir pamanāms. Par to liecina saņemtās 67 PSRS autorapliecības un Krievijas patents, vairāk kā 400 zinātniskās publikācijas, dalība zinātniskajās organizācijās un asociācijās, zinātniskajā darbā un projektos. Igors Kabaškins ir vairāku ārvalstu žurnālu kolēģiju loceklis.

Biobibliogrāfiskajā rādītājā apspoguļotas Igora Kabaškina sarakstītās grāmatas, zinātniskie darbi, intervijas un pētnieciskie projekti no 1984.gada, kā arī viņam izsniegtās autorapliecības un patents.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru