otrdiena, 2010. gada 16. marts

Patentu tehniskajā bibliotēkā Cēsu alus vēstures ekspozīcija


Šī gada martā un aprīlī LR Patentu valdes Patentu tehniskajā bibliotēkā aplūkojama Cēsu alus vēstures ekspozīcija.

2008. gadā AS „Cēsu alus” Cēsu Jaunajā pilī iekārtoja pirmo alus izstādi Latvijā. Izstāde „Cēsu alus vēsture un ieguldījums Cēsu pilsētas attīstībā” vēsta par uzņēmuma vairāk kā 400 gadus ilgo vēsturi, attīstību un sasniegumiem. Nu daļa ekspozīcijas vērojama arī Rīgā – Patentu valdes Patentu tehniskās bibliotēkas telpās, Šķūņu ielā 17.

Izstādē sniegtā informācija rosina apmeklētājus iepazīt Latvijas otrās lielākās alus darītavas vēsturi un sekot līdzi tam, kā vairāk kā 400 gadus ilgajā Cēsu alus vēsturē ir mainījušās gan alus iepakojuma tendences, gan etiķešu dizains. Izstāde tapusi ar alus brūžu vēstures pētnieka A.Raņķevica palīdzību, „TRIA ROBIT” un „Cēsu alus” darītavas dalību.

Viens no Patentu tehniskās bibliotēkas uzdevumiem ir veicināt sabiedrībā izpratni par rūpnieciskā īpašuma aizsardzības jautājumu nozīmību. AS „Cēsu alus” jubilejas izstādes daļa lieliski ilustrē preču zīmju lomu uzņēmuma izstrādājumu atpazīstamības vairošanā.

Bibliotēka interesentiem piedāvā informāciju par LR pieteiktajām un reģistrētajām preču zīmēm, kā arī par starptautiski un Kopienā reģistrētajām preču zīmēm. Savukārt bibliotēkas veidotajā datubāzē „Latvijas rūpniecības vēsture” iespējams iegūt ziņas par Latvijas uzņēmumiem veltītajām publikācijām presē.
Bibliotēka gaida apmeklētājus savās lasītavās un izstādē katru darba dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00, trešdienās līdz plkst. 19.00. Izstāde bibliotēkā būs aplūkojama līdz 22. aprīlim.

Informācijai:
Akciju sabiedrība Cēsu alus ir otra lielākā alus darītava Latvijā un visvecākā alus darītava Ziemeļeiropas reģionā. 98% balsstiesīgo akciju pieder somu koncernam OLVI Oуj. Kopš 2001. gada uzņēmuma attīstībā investēti 25 miljoni latu, no tiem 7 miljoni 2008. gadā – ražošanas kompleksa paplašināšanā un skārdeņu pildīšanas līnijas uzstādīšanā. AS Cēsu alus produktu portfelī ir plaši pārstāvētas astoņas dzērienu kategorijas: alus, alkoholiskie kokteiļi, sidri, enerģijas dzērieni, near water (bagātināts ūden
s), sulas, sulu dzērieni, bezalkoholiskie dzērieni.
Papildus informācija:
Agita Baltbārde
AS „Cēsu alus” Sabiedrisko attiecību vadītāja
agita@cesualus.lv
Tālr. 67511390; 29133073

Patentu tehniskā bibliotēka
Patentu informācijas lasītava
patent@patbib.gov.lv
Tālr. 67226628

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru