otrdiena, 2010. gada 2. marts

Par Eiropas Patentu iestādes prezidentu iecelts Benuā Batistelli

Š.g. 1.martā Minhenē (Vācija) ar Eiropas Patentu organizācijas Administratīvās padomes lēmumu tika iecelts nākamais Eiropas Patentu iestādes (European Patent Office - EPO) prezidents Benuā Batistelli (Benoît Battistelli).

Ar Eiropas Patentu Konvencijas (European Patent Convention (EPC)) parakstīšanu 1973.gadā tika izveidota Eiropas Patentu organizācija (European Patent Organisation), kas ir administratīvi un finansiāli neatkarīga starpvaldību institūcija, kura nodibina visām dalībvalstīm kopēju tiesību sistēmu.

Administratīvā padome, ko veido Eiropas Patentu organizācijas dalībvalstu pārstāvji, ir organizācijas likumdošanas orgāns. Padome ir atbildīga par EPO darbības uzraudzību un vadību, budžeta apstiprināšanu, augstākā līmeņa vadītāju iecelšanu amatā, EPO prezidenta ievēlēšanu.

Pašlaik Eiropas Patentu organizācijā ir 36 dalībvalstis: 27 Eiropas Savienības dalībvalstis, Horvātija, bijusī Dienvidslāvijas Republika
Maķedonija, Islande, Lihtenšteina, Monako, Norvēģija, Sanmarīno, Šveice un Turcija. Latvija par EPO dalībvalsti kļuva 2005. gada 1. jūlijā.

Atbilstoši Eiropas Patentu konvencijai (EPK 1973), lai ievēlētu jaunu EPO prezidentu ir nepieciešams trīs ceturtdaļu piedalījušos un balsojošo dalībvalstu balsu vairākums.

Ar pilnvaru laiku uz pieciem gadiem EPO prezidenta amatā Benuā Batistelli stāsies š.g. 1.jūlijā. Pašlaik Benuā Batistelli ir Francijas Nacionālā rūpnieciskā īpašuma institūta ģenerāldirektors.

Vairāk informācijas EPO tīkla vietnē >>


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru