piektdiena, 2010. gada 19. februāris

EPO piedāvā dauzdveidīgas mācību iespējas par patentiem

Mūžizglītība ir izglītības process cilvēka dzīves garumā, kas balstās uz mainīgām vajadzībām iegūt zināšanas, prasmes, pieredzi, lai paaugstinātu vai mainītu savu kvalifikāciju atbilstoši darba tirgus prasībām, savām interesēm un vajadzībām. Mūžizglītības mērķis ir garantēt universālu un nepārtrauktu pieeju izglītībai, lai iegūtu un atjaunotu tās iemaņas, kas nepieciešamas pastāvīgai līdzdalībai uz zināšanām balstītā sabiedrībā.

Eiropas Patentu iestāde (European Patent Office - EPO) atbalsta inovatīvo darbību, konkurētspēju un ekonomisko izaugsmi Eiropā, izmantojot efektīvus un kvalitatīvus pakalpojumus. Viens no EPO darbības virzieniem ir nodrošināt apmācības un profesionālās pilnveides iespējas jomās, kas saistītas ar patentiem. Šo uzdevumu realizē EPO struktūrvienība - Eiropas Patentu akadēmija (European Patent Academy).

EPO tīkla vietnes sadaļā Patent information training pieejama informācija par daudzveidīgajām iespējām piedalīties dažādos apmācības pasākumos:
EPO paralēli tradicionālajām apmācību formām piedāvā plašas iespējas mācību vielu apgūt arī e-apmācību veidā. Tā speciāli organizēta mācību vidē, kurā zināšanas un prasmes apgūst, izmantojot virtuālo risinājumu iespējas: e-apmācību kursi veidoti no video, audio, tekstuāliem materiāliem, kā arī no datorekrāna simulācijām.

Apmācību iespējams organizēt katram ērtā laikā viņa ierastajā darba vidē un piemērotā tempā, izmantojot speciāli sagatavotus mācību materiālus un apgūto zināšanu novērtēšanas sistēmas.
Ņemot vērā, ka lielākā daļa e-apmācības kursu ir bezmaksas, šai mācību formai, kas ir finansiāla alternatīva tradicionālajām “dzīvajām” nodarbībām, ir daudz priekšrocību, kuras kļuvušas aktuālas laikā, kad bieži dzirdami tādi jēdzieni kā "efektivitāte" un "optimizācija".

EPO mācību pārvaldības sistēma (learning management system - LMS) ir e-apmācību platforma, kura nodrošina piekļuvi materiāliem par daudzveidīgām ar patentu informāciju saistītām tēmām.
  • Sadaļā "public modules" (kreisā pusē) ir brīvi pieejami bezmaksas mācību moduļi, kuru izmantošai nav nepieciešama reģistrācija. Šo mācību moduļu tēmu loks ir ļoti plašs: Eiropas patentu sistēma, informācijas meklēšana, inovācija un bizness u.c.
Learning Management System of the EPO: User Guide ir lietotāja rokasgrāmata EPO mācību vadības sistēmas izmantošanā - kā lietot EPO sagatavotos e-apmācību moduļus. Iet uz materiālu >>
Patent Information Tour ir īsu interaktīvu e-apmācības 4 moduļu kurss, kas sniedz ieskatu un iepazīstina lietotājus ar patentiem, patentu informāciju un tās izmatošanu. Sākt apmācību >>

VIRTUĀLĀ MĀCĪBU KLASE - mācības tiešsaistē (Live online training (virtual classroom))
EPO piedāvā iespēju piedalīties interaktīvos tiešsaistes mācību bezmaksas kursos reālā laikā: lektors piedāvā mācību kursu saturu, demonstrē informācijas meklēšanas piemērus un sniedz atbildes uz dalībnieku mutiski un rakstiski uzdotajiem jautājumiem. Lai dalībnieks spētu pilnvērtīgi piedalīties šajā mācību formā, datoram jābūt aprīkotam ar austiņām un mikrofonu, jābūt instalētai programmai Webex. Vairāk informācijas >>

Šie pasākumi tiek organizēti iepriekš izziņotos laikos, dalībai šajos pasākumos ir jāreģistrējas. Lai uzzinātu, kad tiek organizēta kāda virtuālā mācību klase, nepieciešams meklēt EPO pasākumu kalendārā un laukā "Medium" izvēlieties veidu "Online training".

Tuvākie pasākumi virtuālajā klasē:
  • 25.02.2010 Monthly online patent information newsflash
  • 17.03.2010 Patent Information Essentials
  • 18.03.2010 EPO Patent Information Products - An overview
  • 19.03.2010 Publication Server
  • 25.03.2010 Monthly online patent information newsflash
  • 07.04.2010 Legal Sources Overview
  • 09.04.2010 EP4weeks GPI
  • 14.04.2010 Patent Families
  • 15.04.2010 ESPACE Bulletin
  • 16.04.2010 Virtual classroom on IPscore 2.2
Citi mācību materiāli:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru