otrdiena, 2010. gada 2. februāris

Ziemas prieki

Ziema Latvijā ir uzņēmusi īstus apgriezienus, un sniega kupenas laukos, mežos, māju pagalmos un pilsētu ielās sāk līdzināties Ziemeļpola klajumiem.

Līdzi rūpēm sniegs nes arī neskaitāmus ziemas priekus. Viens no tiem - pikošanās. Šķiet, daudzi pasaules izgudrotāji ir bijuši īsti pikošanās fani, un ne vienu vien prātu ir nodarbinājis jautājums, kā šo izklaidi padarīt vēl aizraujošāku. Vai tas izgudrotājiem ir izdevies?

Eiropas patentu iestādes (European Patent Office - EPO) patentu datubāzē esp@cenet ir atrodami daudzi patenti, kuros atklātas idejas par uzlabojumiem sniega piku un bumbu veidošanā.
Lūk, tikai dažas idejas:
















































Izskatās, ka pikošanās dažkārt var arī nebūt pavisam vienkārša nodarbošanās...


Šis memuāra ieraksts tapis, iedvesmojoties no ļoti līdzīga ieraksta Steve van Dulken blogā par patentiem un intelektuālo īpašumu - The Patent Search Blog. Steve van Dulken strādā par informācijas ekspertu Britu bibliotēkā. The Patent Search Blog ir lielisks informācijas avots par jaunumiem izgudrojumu, preču zīmju un dizainparaugu aizsardzībā, intelektuālā īpašuma izmantošanas iespējām uzņēmējdarbībā un tiešsaistē brīvi pieejamām datubāzēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru