ceturtdiena, 2010. gada 28. janvāris

Uzņēmējiem noderīgas tīmekļa vietnes

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, veicinot ārvalstu investīciju apjoma pieaugumu un palielinot Latvijas konkurētspēju pašmāju un starptautiskajos tirgos.

Biedrības "Zināšanu un inovācijas sabiedrība" (Biedrība ZINIS)
misija ir sekmēt uz zināšanām balstītas ekonomikas attīstību Latvijā. Biedrības mērķi ir uzlabot dažādu sabiedrības grupu, jo īpaši jaunatnes, jauno ideju autoru un uzņēmēju izpratni par inovācijas jēdzienu un tās lomu konkurētspējas veicināšanā, pilnveidot inovācijas politiku reģionālā, nacionālā un starptautiskā līmenī un iedrošināt pēc iespējas plašāku sabiedrības un uzņēmēju daļu pievērsties inovatīvu risinājumu izstrādei un pielietošanai sadzīvē un uzņēmējdarbībā.

CONNECT Latvija ir biedrība, kas savieno uzņēmējus ar izgudrotājiem un investoriem, lai izveidotu un attīstītu jaunus un inovatīvus uzņēmumus Latvijā.


Eiropas Biznesa atbalsta tīkls ir lielākais uzņēmējdarbības un inovācijas atbalsta kontaktpunktu tīkls, kas sniedz praktisku informāciju uz specifiskiem jautājumiem ES uzņēmējiem par ES lietām, īpaši izceļot mazos un vidējos uzņēmējus. Eiropas Biznesa tīkls ir viena no Eiropas Komisijas Konkurētspējas un Inovāciju ietvarprogrammas sastāvdaļām, kas darbojas pēc vienas pieturvietas aģentūras principiem, lai sniegtu vienotus pakalpojumus.


WIPO informācija mazajiem un vidējiem uzņēmumiem (MVU)

Pasaules intelektuālā īpašuma organizācija (WIPO) ir specializēta Apvienoto Nāciju organizācija. Tās darbība veltīta starptautiskās intelektuālā īpašuma sistēmas attīstībai, kura nodrošina atlīdzību par radošo darbu, stimulē inovācijas un dod ieguldījumu ekonomiskajā attīstībā, saglabājot sabiedrības intereses.
Tīmekļa vietnē atrodama informācija par intelektuālā īpašuma nozīmi mazā vai vidējā uzņēmuma veidošanā un tā veiksmīgas darbības nodrošināšanai:
Kāpēc patentu informācija ir svarīga MVU?

IPR-Helpdesk un InnovAccess ir apvienots resurss, kur mazajiem un vidējiem uzņēmumiem tiek sniegta informācija intelektuālā īpašuma jautājumos.

  • IPR-Helpdesk galvenais mērķis ir sniegt atbalstu intelektuālā īpašuma jautājumos Eiropas Kopienas finansētajos inovāciju, pētniecības un tehnoloģiskās attīstībās projektos.
  • InnovAccess nodrošina piekļuvi nacionālajiem resursiem un informācijai vispārējos jautājumos par intelektuālo īpašumu.

Handbook on State aid rules for SMEs
Šajā rokasgrāmatā sniegts īss pārskats par Eiropas Kopienas valsts atbalsta noteikumos paredzētajām palīdzības iespējām MVU.
Vairāk par EK atbalsta saņemšanas iespējām >>


ip4inno ir Eiropas Komisijas Sestās ietvara programmas pētniecībai un tehnoloģiskajai attīstībai ietvaros finansēts projekts.



Eiropas Komisijas portāls "Tava Eiropa" - praktiska informācija Eiropā bāzētiem uzņēmumiem un uzņēmējiem, kuriem jāsadarbojas ar administrācijām citā valstī:



Inventors' handbook Eiropas Patentu iestādes (European Patent Office - EPO) sagatavotajā Izgudrotāja rokasgrāmatā ir aplūkoti svarīgākie jautājumi par procesu, kurā izgudrojumi tiek pārvērsti komerciālos produktos, un sniegta pamata informācija par šī procesa atsevišķiem etapiem, piemēram, uzņēmējdarbības plānošanu, ideju aizsardzību, riska novērtēšanu, konkurenci, finansējuma piesaisti u.c.

Vai šīs tīkla vietnes ir noderīgas uzņēmējiem, lai iegūtu informāciju par intelektuālā īpašuma aizsardzības jautājumiem, atbalsta saņemšanai uzņēmējdarbībai un sadarbības partneru meklēšanai?
Vai vari ieteikt vēl kādu noderīgu resursu?


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru