ceturtdiena, 2010. gada 17. jūnijs

Aicinājums piedalīties EPO seminārā par patentu strīdu pārvaldību

Eiropas Patentu iestādes (European Patent Office (EPO)) Patentu akadēmija (Patent Academy) aicina piedalīties seminārā par patentu strīdu pārvaldību (Managing patent disputes, OW04-2010).

Seminārs notiks Ļubļinā (Slovēnija) no 2010. gada 30. augusta līdz 1. septembrim. Seminārs tiek organizēts, Eiropas Patentu akadēmijai sadarbojoties ar Slovēnijas Intelektuālā īpašuma iestādi un Licensing Executives Society (LES).

Seminārs sniegt iespēju dalībniekiem gūt izpratni par patentu konfliktu situāciju, kādas varētu rasties MVU, pārvaldību. Patentu profesionāļi un pieredzējuši nozares praktiķi sniegs ieskatu patentu novērtēšanas metodēs un patentu konfliktu pārvaldīšanas labās prakses piemēros. Praktiskā darba grupās dalībnieki pasniedzēju uzraudzībā analizēs un risinās praktiskus patentu strīdu piemērus. Dalībniekiem tiek dota iespēja piedalīties arī tikai semināra pirmajā dienā, kurā paredzēts apgūt ievadu patentu pārvaldībā, pastiprinātu uzmanību vēršot uz patentu novērtēšanu - gan liela, gan maza uzņēmuma patentu vērtības un komerciālās nozīmības izpratni.

Otrajā un trešajā semināra dienā mācību saturs tiks koncentrēts uz konfliktu pārvaldību, patentu izmantošanas un aizsardzības stratēģijām. Īpaša uzmanība tiks pievērsta licencēšanai kā konstruktīvam paņēmienam patentu strīdu risināšanā.

Semināra tēmas:

Patentu novērtēšana:
  • ievads patentu pārvaldībā MVU;
  • kāpēc un kad MVU būtu jānovērtē savu patentu vērtība;
  • patentu novērtēšanas metodes;
  • patentu novērtēšanas labās prakses piemēri, ņemot vērā uzņēmuma biznesa stratēģiju (uzskaite, pārdošana, pirkšana, licencēšana, investoru piesaistīšana);
  • lielo uzņēmumu prakse (nozīmīgo patentu un liela patentu portfeļa novērtēšana).
Konflikta situācijas:
  • izvairīšanās no konfliktiem (sākotnējā meklēšana, patentspēja, P&R, darbības brīvības analīze);
  • rīcība konflikta situācijā un patentu pārkāpumu gadījumā (pierādījumu ievākšana, pārkāpumu un iebildumu izskatīšana, alternatīvās strīdu risināšanas metodes).
Licencēšanas stratēģijas:
  • patentu licencēšanas prakse (tehnoloģiju pārnese, licencēšanas sarunas, vienošanās);
  • jaunākās tendences.
Paredzams, ka pēc semināra apmeklēšanas seminārā dalībnieki iegūst izpratni par patentu pārvaldības un novērtēšanas metodēm, kā arī spēj sniegt palīdzību MVU patentu strīdu risināšanā un risku novērtēšanā. Tie arī izprot licencēšanas priekšrocības, gan lai izvairītos no patentu strīda, gan arī lai risinātu patentu konfliktu. Dalībnieki saņems daudzpusīgus izdales materiālus gan papīra, gan elektroniskā formā.

Seminārs paredzēts MVU vadītājiem un konsultantiem, patentu profesionāļiem un patentu iestāžu darbiniekiem. Semināra apmeklētājiem būtu nepieciešamas iepriekšējas zināšanas patentu pārvaldībā. Tā kā seminārs norisināsies angļu valodā, tad dalībniekiem būtu vēlamas labas mutvārdu un rakstiskās angļu valodas prasmes.

Reģistrācijas maksa par dalību seminārā ir 350 EUR par visa semināra apmeklējumu (3 dienu seminārs no 30.08.2010.-01.09.2010.) vai 150 EUR par dalību tikai pirmajā semināra dienā 30.08.2010.

Reģistrācija semināram līdz 15. jūlijam tiešsaistē >>

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru