pirmdiena, 2010. gada 5. jūlijs

EPO sagatavojusi izdevuma „Ieteikumi pieteicējam - Kā iegūt Eiropas patentu” 1.daļas 13. izdevumu

Eiropas Patentu iestādes (European Patent Office (EPO)) sagatavojusi izdevuma "How to get a European patent - Guide for applicants" („Ieteikumi pieteicējam - Kā iegūt Eiropas patentu”) 1.daļas 13. izdevumu.

Šis dokuments ir paredzēts uzņēmumu speciālistiem, izgudrotājiem un to pārstāvjiem, lai iepazīstinātu tos ar Eiropas patenta piešķiršanas procedūras pamatprincipiem, piedāvājot praktisku padomus, kā atvieglot ceļu līdz Eiropas patenta iegūšanai.

Šis ceļvedis sniedz vispārēja rakstura informāciju par to, kas tiek uzskatīts par izgudrojumu, par tā patentspēju, novitāti un tehnikas līmeni, izskaidro nosacījumus Eiropas patenta pieteikuma sagatavošanai un iesniegšanai. Izdevumā netiek aplūkoti Eiropas patentu piešķiršanas procedūras specifiskie jautājumi, tāpat ceļvedī nav oficiālu atsauču uz Eiropas Patentu konvenciju (latviešu valodā Eiropas Patentu Konvencijas 2000. gada redakcija pieejama šiet >>).

Gadījumā, ja ir nepieciešama sīkāka informācija, ieteicams izlasīt izdevumu "Guidelines for Examination in the European Patent Office" (Ekspertīzes vadlīnijas Eiropas Patentu iestādē) - visaptverošu ceļvedi ar informāciju par katru patenta piešķiršanas stadiju un Eiropas Patentu iestādes praksi.

Detalizētāku informāciju par izdevumu "How to get a European patent - Guide for applicants" interesenti var iegūt Eiropas Patentu iestādes mājaslapā >>

Latviešu valodā tulkoto izdevumu „Ieteikumi pieteicējam - Kā iegūt Eiropas patentu” (10. izdevums), iespējams saņemt Patentu tehniskā bibliotēkas Patentu informācijas lasītavā bez maksas.

Patentu tehniskās bibliotēkas darba laiks:

- Pirmdiena - ceturtdiena 10.00 – 18.00

- Piektdiena 09.00 – 17.00

Sestdiena, svētdiena bibliotēka slēgta.

Bibliotēkas adrese: Rīga, Kr.Valdemāra iela 33, 4. stāvstālrunis: 67226628
e-pasts:
patent@patbib.gov.lv


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru