ceturtdiena, 2010. gada 8. jūlijs

Eiropas Patentu iestādi (EPO) turpmāk vadīs Benuā Batistelli (Benoît Battistelli)

Š.g. martā Eiropas Patentu Organizācijas Administratīvās Padomes vēlēšanās tika nolemts, ka par turpmāko Eiropas Patentu iestādes (EPO) priekšsēdētāju kļūs Benuā Batistelli (Benoît Battistelli). Oficiāli viņš šo amatu ieņēma š.g. 1.jūlijā.

Benuā Batistelli ir dzimis 1950.gadā 12.jūlijā Parīzē (Francija). Ieguvis jurista grādu, mācījies Parīzes Politoloģijas institūtā un Valsts Pārvaldes augstskolā. Savu karjeru uzsāka Francijas Ekonomikas un finanšu ministrijā par ministra palīgu, kur galvenokārt bija atbildīgs par sabiedriskās kārtības izstrādāšanu, ieviešanu un novērtēšanu dažādās ministrijās un valsts administratīvajās iestādēs.

Tam sekoja darbs dažādos amatos gan Konkurences un patērētāju tiesību pārvaldē, gan Ekonomikas un finanšu ministrijas Ārējo ekonomisko attiecību pārvaldē, kur viņa darbs, jo īpaši, bija saistīts ar Francijas tirdzniecības interešu pārstāvēšanu Polijā, Itālijā, Indijā un Turcijā.

1997. gadā Batistelli tika iecelts par Ile-de-France reģiona ārējās tirdzniecības pārvaldes reģionālo direktoru. 1999.gadā viņš kļuva par Francijas Ekonomikas, finanšu un rūpniecības ministrijas, Inovāciju, konkurences un rūpnieciskā īpašuma politikas departamenta vadītāju. Batistelli ieņēma arī direktora vietnieka amatu Nikolas Fonteinas ministru kabinetā.

2004.gada maijā tika iecelts par Francijas Patentu iestādes ģenerāldirektoru. No 2005.gada jūlija līdz 2008.gada jūlijam, strādāja par Eiropas Patentu akadēmijas Uzraudzības padomes priekšsēdētāju.

2009.gada martā tika ievēlēts par Eiropas Patentu Organizācijas Administratīvās padomes priekšsēdētāju.

Vairāk informācijas: Benoît Battistelli takes over as President of the EPO




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru