piektdiena, 2010. gada 22. oktobris

EK izveidojusi tīkla vietni Inovāciju Savienībai

Eiropas Komisija ir izveidojusi tīkla vietni Inovāciju Savienība. Šī ir Komisijas iniciatīva stratēģijas Eiropas 2020 mērķu - svarīgāko izaugsmes virzītājspēku sasniegšanai.

Stratēģijā Eiropa 2020 ir izklāstīts redzējums par Eiropas sociālo tirgus ekonomiku nākamajā desmitgadē, un tās pamatā ir trīs savstarpēji saistītas un savstarpēji pastiprinošas prioritārās jomas:

1) „gudra” izaugsme (veicinot zināšanas, izglītību un digitālo sabiedrību, attīstot uz zināšanām balstītu ekonomiku un inovāciju);

2) ilgtspējīga izaugsme (padarot mūsu ražošanu efektīvāku resursu izmantošanas ziņā, vienlaikus uzlabojot mūsu konkurētspēju, t.i., veicinot ekonomiku, kas rada zemu oglekļa dioksīda emisiju līmeni, un taupīgi izmanto resursus);

3) iekļaujoša izaugsme (palielinot iesaisti darba tirgū, uzlabojot iemaņu apguvi un pastiprinot cīņu pret nabadzību, sekmējot ekonomiku, kuru raksturo augsts nodarbinātības līmenis un sociālā un teritoriālā kohēzija).


Stratēģijas Eiropas 2020 mērķis ir iesaistīt gan atsevišķus dalībniekus, gan veselus reģionus inovāciju ciklā, veidojot Eiropu par pasaules mēroga zinātnes spēlētāju, veicinot inovāciju sabiedriskā – privātā sektora sadarbības partnerību (izmantos publiskā sektora iesaistīšanos, lai stimulētu privāto sektoru), kā arī likvidējot šķēršļus, kuri šobrīd kavē ideju ātrāku iekļūšanu tirgū, piemēram, dārgu patentēšanu, fragmentētas pētniecības sistēmas un tirgus, finansējuma trūkumu, publiskā iepirkuma līgumu nepietiekamu izmantojumu inovāciju jomā, lēnu standartu noteikšanas procesu un prasmju trūkumu.

Inovāciju Savienības uzmanības lokā ir inovācijas plašā izpratnē: biznesa modeļi, dizains, zīmolvedība, kā arī sabiedriskie un komerciālā sektora pakalpojumi. Tīkla vietnē atrodami dokumenti un informācija par mūsdienās nozīmīgiem jautājumiem, piemēram, par klimata izmaiņām, enerģijas efektivitāti un veselīgu dzīvesvidi.

Inovācijas Savienība ir stratēģijas „Eiropa 2020” pamatiniciatīva.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru