otrdiena, 2010. gada 12. oktobris

EPO Eiropas Patentu Akadēmija nominēta prestižajai godalgai ″Diesel Medal″

Vācijas Izgudrojumu institūts ir izvirzījis Eiropas Patentu Organizācijas Eiropas Patentu Akadēmiju prestižajai godalgai – ″Diesel Medal″. Šī godalga ir pazīstama arī kā Vācijas ″Izgudrotāju Oskars″. No četriem kandidātiem kategorijā „Labākā inovāciju veicināšana” tikai Akadēmija nodarbojas ar patentsaistītu intelektuālā īpašuma apmācību visā Eiropā.

„Tas ir liels gods mūsu mazajam un čaklajam kolektīvam”, teica Eiropas Patentu Akadēmijas direktors Helge Rasmussens. „Tā ir atzinība mūsu darbiniekiem un piesaistītajiem pasniedzējiem”.

Akadēmijas eksperti piedāvā apmācības par patentsaistītiem jautājumiem. Kopš Akadēmijas dibināšanas 2004.gadā, tā ir organizējusi simtiem kursu, semināru, konferenču un darbsemināru visā Eiropā, tā veicinot patentu un citu intelektuālā īpašuma tiesību izmantošanu sabiedrības labklājības uzlabošanai.

Akadēmija ik gadu rīko vairāk par simts konferencēm un mācību semināriem, bieži sadarbojoties ar nacionālajām patentu iestādēm, universitātēm un tādām lielām organizācijām kā Eiropas Komisija, Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācija un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija.

Bez tam Akadēmija, nodrošinot mācību materiālus, palīdz universitātēm apmācīt inženierzinātņu, uzņēmējdarbības, ekonomikas un juridisko fakultāšu studentus par Eiropas Patentu sistēmas pamatiem.

Uzvarētājs tiks paziņots godalgas pasniegšanas ceremonijā, kas notiks š.g. 30.novembrī Vācijas muzejā Minhenē.

Vairāk par Eiropas Patentu akadēmiju:


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru