piektdiena, 2011. gada 6. maijs

Rīgas Balzama zīmola izveides, aizsardzības un tā reklāmas vēstures ekspozīcija Patentu tehniskajā bibliotēkā

No šī gada maija līdz jūlija beigām LR Patentu valdes Patentu tehniskajā bibliotēkā aplūkojama Rīgas Balzama zīmola izveides, aizsardzības un tā reklāmas vēstures ekspozīcija.
„Rīgas Balzams” ir plaši pazīstams un slavens zīmols ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām un jau sen kalpo kā Latvijas vizītkarte. Izstādē sniegtā informācija ļaus apmeklētājiem iepazīties ar „Rīgas Balzama” zīmola vēsturisko tapšanas un tā attīstības gaitu.

Izstāde tapusi, izmantojot Andra Raņķevica pētījumus un kolekcijas eksponātus.

11. maijā plkst. 16.00 Patentu tehniskās bibliotēkas Ovālajā zālē (Šķūņu ielā 17, Rīgā) notiks pētnieka Andra Raņķevica lekcija par zīmola „Rīgas Balzams” vēsturi.
Izstādē atspoguļotā „Rīgas Balzama” zīmola tapšanas dramatiskā vēsture lieliski ilustrē preču zīmes un tās reklāmas lomu izstrādājumu atpazīstamības vairošanā.

Patentu tehniskā bibliotēka interesentiem piedāvā informāciju par Latvijā reģistrētajām, kā arī par starptautiski un Kopienā reģistrētajām preču zīmēm. Savukārt bibliotēkas veidotajā datubāzē „Latvijas rūpniecības vēsture” iespējams iegūt ziņas par Latvijas uzņēmumiem veltītajām publikācijām presē.

Bibliotēka gaida apmeklētājus savās lasītavās un izstādē katru darba dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00, piektdienās no plkst.9.00 līdz plkst. 17.00. Izstāde bibliotēkā būs aplūkojama līdz 29.jūlijam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru