pirmdiena, 2011. gada 2. maijs

Atskats uz Pasaules Intelektuālā īpašuma dienai veltīto semināru RTU

Katru gadu 26.aprīlī Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas (World Intellectual Property Organization - WIPO) 184 dalībvalstīs atzīmē Pasaules Intelektuālā īpašuma dienu.

28. aprīlī Pasaules Intelektuālā īpašuma dienas ietvaros Patentu valde sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centru un RTU doktorantūras skolu rīkoja semināru "Patentēšanas procedūras un prakse".


Seminārā Patentu valdes vadošā eksperte Eiropas patentu jautājumos Māra Rozenblate un Intelektuālā īpašuma aģentūras "FORAL" patentpilnvarotais Jevgeņijs Fortūna stāstīja par starptautisko patentēšanas procedūru un tās izmaksām. Patentu valdes Patentu tehniskās bibliotēkas vecākās speciālistes Inese Klišāne un Evita Lande aplūkoja patentu kā vērtīgas informācijas avotu un iepazīstināja ar patentu informācijas meklēšanas iespējām. A/S "Sidrabe" patentu menedžeris Vitālijs Verigins un Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūta vadošais pētnieks Dr.habil.chem. Uldis Stirna stāstīja par patentu ieviešanu uzņēmumā.

Semināru apmeklēja 82 interesenti, tai skaitā Tieslietu ministrijas, tehnoloģiju pārneses un inovācijas centru pārstāvji, uzņēmēji, augstskolu akadēmiskais personāls, RTU doktorantūras skolas pārstāvji, maģistri u.c.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru