piektdiena, 2011. gada 3. jūnijs

Atskats uz PATLIB 2011 konferenci

PATLIB ir patentu informācijas centru tīkls, kas aptver visu Eiropu. Tā dibināšanā 1995. gadā piedalījās Eiropas Patentu organizācija (EPO) un 19 dalībvalstu nacionālās patentu iestādes. Šobrīd tīklā ir vairāk nekā 320 patentu bibliotēku un informācijas centru, t.sk. arī Latvijas Patentu tehniskā bibliotēka.

PATLIB centrālais notikums ir ikgadējā konference. PATLIB 2011 konference šogad norisinājās no 23.maija līdz 25.maijam Hāgā (Nīderlande) un LR Patentu valdi tajā pārstāvēja direktora vietniece Patentu tehniskās bibliotēkas jautājumos, departamenta „Patentu tehniskā bibliotēka” direktore Agnese Buholte un Uzziņu un informācijas nodaļas vadītāja Dace Buša.


Galvenās PATLIB 2011 konferences tēmas bija:
1) Intelektuālā īpašuma rīki (no programmatūras līdz apmācību kursiem)
2) Intelektuālā īpašuma jautājumi
3) Patentu procedūra.

Paralēli konferences plenārsēdēm tika organizētas speciālas apmācību nodarbības un darba sesijas, kā arī organizētu apmeklējumu laikā bija iespējams ielūkoties EPO Hāgas biroja darbā.

Konferencē notika arī pilotprojekta „PATLIB centru pārorientācija” dalībnieku plakātu prezentācija. Plakātu sesijas laikā konferences dalībnieki varēja iepazīties ar 17 Patentu informācijas centru, t.sk. Latvijas Patentu tehniskās bibliotēkas plakātā ievietoto informāciju par sniegtajiem un plānotajiem pakalpojumiem, lietotāju atsauksmēm, veiksmīgākajiem un pieprasītākajiem pakalpojumiem u.c.

Vēl par PATLIB tīklu >>


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru