pirmdiena, 2013. gada 28. janvāris

Piesakies un ēno Patentu valdē!


13. februārī Latvijā tiek organizēta Ēnu diena - pasaulē populāra karjeras izglītības akcija, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu. Šajā dienā 1. – 12. klašu (arī profesionālo izglītības iestāžu 1. – 4. kursu) audzēkņi 4 – 6 stundas seko izvēlētās profesijas pārstāvim viņa darba gaitās un izzina, kas nepieciešams, lai reiz kļūtu par līdzvērtīgu profesionāli.

Šobrīd dalībai Ēnu dienā ir pieteikušās jau 438 Latvijas organizācijas, valsts iestādes un uzņēmumi. Lai pieteiktos Ēnu dienas vakancēm, skolēnam līdz 3. februārim jāreģistrējas vortālā enudiena.lv. Sekot līdzi Ēnu dienas aktualitātēm iespējams www.draugiem.lv/smu.

Ēnu dienas akcijā savās profesionālajās zināšanās un prasmēs gatavi dalīties arī Patentu valdes darbinieki - direktors Reinis Bērziņš un Patentu tehniskās bibliotēkas Informācijas pakalpojumu nodaļas vadītāja Dace Buša.

Patentu valdes direktors Reinis Bērziņš organizē un pārrauga iestādes darbu. Patentu valde pieņem un izskata personu pieteikumus rūpnieciskā īpašuma objektu tiesiskajai aizsardzībai, veic pieteikumu ekspertīzi, piešķir patentus, reģistrē preču zīmes, dizainparaugus un pusvadītāju izstrādājumu topogrāfijas. Ja vēlies uzzināt, kas ir rūpnieciskais īpašums, kādēļ tas ir jāaizsargā un kā to izdarīt, piesakies un iepazīsti Patentu valdes darbu un tās direktora ikdienas pienākumus. Par Patentu valdi vairāk vari uzzināt šeit: www.lrpv.gov.lv

Patentu valdes departamenta Patentu tehniskā bibliotēka Informācijas pakalpojumu nodaļas vadītājas Daces Bušas pārziņā ir informācija par patentiem, preču zīmēm un dizainparaugiem. Daces Bušas ikdienas darbs noris konsultējot, sniedzot uzziņas, veicot informācijas meklējumus rūpnieciskā īpašuma aizsardzības jomā, apmācot interesentus, kur un kā sameklēt nepieciešamo informāciju. Vairāk par Patentu tehnisko bibliotēku vari uzzināt www.patbib.gov.lv

Piesakies un ēno Patentu valdē!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru