otrdiena, 2010. gada 17. augusts

ip4inno aicina pieteikties mācību materiālu izstrādei

ip4inno ir Eiropas Komisijas 7. ietvarprogrammas pētniecībai un tehnoloģiju attīstībai finansēts projekts. Tā galvenais mērķis ir palīdzēt maziem un vidējiem uzņēmumiem (MVU) veidot izpratni par intelektuālā īpašuma tiesībām un to izmantošanu, lai veicinātu inovācijas un konkurētspēju EK nosprausto Lisabonas mērķu sasniegšanai.

Viens no nozīmīgākajiem projekta darbības virzieniem ir MVU apmācības vajadzību analīze intelektuālā īpašuma aizsardzības jautājumos. Projekta ietvaros tiek veidoti un izstrādāti dažādi apmācības moduļi, kas pēc to testēšanas ir pieejami ip4inno tīkla vietnē.

Laika posmā no
2007. līdz 2008. gadam tika izstrādāti mācību materiāli, kas paredzēti apmācības speciālistu sagatavošanas programmai ("train-the-trainers"). Programmā ir izstrādāti 12 mācību moduļi (moduļa garums - 3 stundas), kuros ietilpst PowerPoint prezentācija, lekcijas pieraksts, praktiskie piemēri un semināra uzdevumi, kas paredzēti praktisku intelektuālā īpašuma jautājumu mācīšanai. Materiāli izstrādāti tā, lai mācību materiālus varētu izmantot uzņēmējdarbības konsultanti un tehnoloģiju pārneses profesionāļi, kas paši var arī nebūt speciālisti IĪ jautājumos.

Turpinot sekmīgi iesākto darbu, ip4inno un EK aicina pieteikties konkursā par jaunu mācību materiālu izstrādi par tēmām intelektuālā īpašuma loma uzņēmējdarbības plānošanā un intelektuālā īpašuma īstenošanā.

Pieteikšanās termiņš - 2010. gada 21. septembris.

Vairāk informācijas ip4inno tīkla vietnē >>



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru