pirmdiena, 2009. gada 29. jūnijs

Maikls Džeksons - izgudrojuma autors

Pasauli pāršalkusi ziņa, ka ceturtdien, 25. jūnijā, 50 gadu vecumā no sirds apstāšanās miris par popmūzikas karali dēvētais Maikls Džeksons (Michael Jackson).

Maikls Džeksons dzimis 1958.gada 29.augustā deviņu bērnu ģimenē. Mūziķa karjeru viņš sāka jau agrā bērnībā, kopā ar brāļiem uzstājoties bērnu grupā The Jackson 5. Vēlāk viņš uzsāka solokarjeru un kļuva par lielāko popmūzikas slavenību. M.Džeksona albums Thriller ir visvairāk pārdotais ieraksts popmūzikas vēsturē. Kopumā viņš pārdevis ap 750 miljonus ierakstu. M.Džeksonam ir miljoniem fanu visā pasaulē, kas viņu dievina par tādām popmūzikas zelta fondā ierakstītām dziesmām kā Billie Jean, Thriller, We Are the World, Smooth Criminal, Black or White u.c.

Savas dzīves laikā mūziķis ieguva 197 prestižus apbalvojumus, tajā skaitā 19 Gremija balvas un 22 Amerikas mūzikas balvas.

Viņš iekaroja milzīgu popularitāti ne tikai ar savām dziesmām un ieguldījumu videoklipu kultūras attīstībā, bet arī ar
savdabīgu skatuves tēlu un pārsteidzošiem deju soļiem.

Izrādās, ka Maikls Džeksons ir arī kāda savdabīga izgudrojuma
autors. Piemēram, dziesmas „Smooth Criminal” horeogrāfijā M.Džeksons ar dejotāju grupu, izpildot dejas soļus, noliecas kustībā, kas šķiet pretrunā ar zemes pievilkšanās spēka likumiem, t.i., apmēram 45 grādu leņķī.



Ar ASV patentu Nr. 5255452 (1992) tiek aizsargāta metode un līdzekļi gravitācijas pārkāpšanas ilūzijas radīšanai - kurpes, kuras papēžos ir iestrādātas īpašas gropes. Aizāķējot papēžus pret grīdā iestrādātiem izciļņiem, dejotājs var noliekties, radot ilūziju par nepakļaušanos gravitācijas likumiem.

Dziesmas "Smooth Criminal" video versija no uzstāšanās koncertā Minhenē (kustība redzama 4:20):

1 komentārs: