piektdiena, 2009. gada 19. jūnijs

Noslēdzies projekts "Jauniešu Ministru kabinets"

19.jūnijā Patentu tehniskās bibliotēkas Ovālajā zālē notika preses konference, noslēdzot Latvijas Jaunatnes padomes organizēto projektu „Jauniešu Ministru kabinets”.

Preses konferencē jauniešu ministri informēja par 10 nedēļās izdarīto, radīto un secināto. Bija pieejami visi jauniešu ierosinājumi valsts pārvaldes darba uzlabošanai, kā arī iespēja uzdot jautājumus gan par projekta gaitu, gan saturu. Preses konferencē varēja noskatīties foto stāstu par spilgtākajiem notikumiem projekta gaitā un iegūt savā rīcībā unikālu Jauniešu Ministru kabineta (JMK) grāmatu. Preses konferencē piedalījās visi JMK locekļi, Sorosa Fonds Latvija pārstāve Liesma Ose, projekta idejas autores – Eva Ikstena un Ināra Kehre.

JMK pirmā sēde notika 14.aprīlī. Projekta 10 nedēļu laikā jaunieši līdzdarbojās katrs savā ministrijā, iepazīstot to struktūru un lēmumu pieņemšanas procesu. Tāpat katru nedēļu notika JMK sēdes, kurās kopā ar ekspertiem jaunieši nāca klajā ar priekšlikumiem dažādu jautājumu risināšanā. Savas atziņas un secinājumus par Latvijā un valsts pārvaldes iestādēs notiekošo jauniešu ministri publicēja blogos http://www.diena.lv/lat/politics/jauniesu_mk.

Projektu "Jauniešu Ministru kabinets" atbalsta Sorosa Fonds Latvija, tā saturu pilnībā veidojusi Latvijas Jaunatnes padome. Projektu informatīvi atbalsta portāls Diena.lv.

Fotomirkļi no Jauniešu Ministru kabineta noslēguma pasākums Patentu tehniskajā bibliotēkā Tieslietu ministrijas mājas lapā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru