trešdiena, 2009. gada 3. jūnijs

Sagatavots biobibliogrāfiskais rādītājs "Profesors Artūrs Miķelsons"

Patentu tehniskās bibliotēkas sērijā „Latvijas izgudrotāji” izdots jauns biobibliogrāfiskais rādītājs „Profesors Artūrs Miķelsons”. Rādītājs veltīts inženierzinātņu doktora un izgudrotāja Artūra Miķelsona 80 gadu jubilejai.

Profesors Artūrs Miķelsons visu mūžu ir pētījis magnetohidrodinamiskās tehnoloģijas procesus, īpaši metālu un to sakausējumu kristalizāciju magnētiskajā laukā, kā arī alumīnija un to sakausējumu ražošanu.

Profesoram Artūram Miķelsonam 1971.gadā piešķir Latvijas PSR Nopelniem bagātā izgudrotāja goda nosaukumu un 1984.gadā medaļu "Darba Veterāns". 2001.gadā Artūrs Miķelsons iegūst Latvijas Valsts emeritētā zinātnieka nosaukumu.
Artūram Miķelsonam ir viens Latvijas patents, 53 citu valstu patenti un 94 PSRS autorapliecības.

Artūra Miķelsona biobibliogrāfijā apkopoti viņa publicēto zinātnisko rakstu, viņam izsniegto Latvijas un citu valstu patentu un PSRS autorapliecību bibliogrāfiskie apraksti, kā arī aprakstīta literatūra par viņa sasniegumiem.
Biobibliogrāfija veidota iespējami pilnīga, ietverot tajā visus autora un sastādītāja apzinātos publicējumus.

Biobibliogrāfiskajā rādītājā apspoguļotas Artūra Miķelsona sarakstītās grāmatas un raksti no 1959.gada, kā arī viņam izsniegtie patenti un autorapliecības.

Bibliogrāfiskais rādītājs
„Profesors Artūrs Miķelsons” pieejams šeit > >
Citi PTB sagatavotie bibliogrāfiskie rādītāji > >

Saistīts raksts: Martā un aprīlī PTB izstāde „Izgudrotājam Artūram Miķelsonam – 80”


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru