otrdiena, 2012. gada 11. septembris

Latvijas Izgudrotāju dienas ietvaros organizē Starptautisku izgudrojumu izstādi

Izgudrotāju dienas mērķis ir popularizēt izgudrotājdarbību Latvijas sabiedrībā, kā arī veicināt izgudrojumu komercializāciju un ieviešanu tautsaimniecībā. Latvijas izgudrotāju dienas iniciatori ir Latvijas Izgudrotāju biedrība un biedrība “CONNECT Latvija”. Izgudrotāju diena Latvijā tiek atzīmēta kopš 2008. gada un šogad tā norisināsies jau 5. reizi.

2012. gadā Latvijas Izgudrotāju diena tiks atzīmēta 6. oktobrī. 6. oktobris Latvijas vēsturē ir ievērojams ar to, ka šajā datumā pirms 76 gadiem Latvijas izcilais izgudrotājs Valters Caps noslēdza līgumu ar VEF par MINOX komercializāciju.

Kopš 2010. gada Izgudrotāju dienas ietvaros tiek rīkota Latvijas izgudrojumu izstāde, kuras laikā Latvijas izgudrotāji demonstrē savus izgudrojumus un dizainparaugus. Izstāde līdz šim guvusi lielu atsaucību gan no pašu dalībnieku, gan uzņēmēju un masu mēdiju puses, kā galvenos pozitīvos argumentus minot iespēju izgudrojumu autoriem tikties ar lielu skaitu potenciālajiem “klientiem” / interesentiem – veidot kontaktus un gūt atgriezenisko saiti, praktiskā izgudrojumu objektu (maketu / modeļu / paraugu / produktu) demonstrēšana, radošuma veicināšana sabiedrībā, salīdzinoši lielais izstādes dalībnieku loks, kā arī izgudrojumu komercializācijas veicināšanas misija.

2012. gadā pirmo reizi Latvijā tiek rīkota Starptautiska izgudrojumu izstāde. Tā  norisināsies 2012.g. 5. un 6. oktobrī, Rīgas Tehniskajā universitātē, Kaļķu ielā 1, Rīgā.

Starptautiskajā izgudrojumu izstādē aicināti piedalīties gan universitāšu zinātnieki, pētnieki un jaunie zinātnieki, gan pētniecības institūtu izgudrotāji, gan uzņēmumu izgudrotāji, gan biedrības ar savu biedru izgudrojumiem. Īpaši tiek aicināti piedalīties izstādē tiek individuālie izgudrotāji-praktiķi no visas Latvijas, kā arī jaunieši.

Izstādes organizatori aicina izstādes dalībniekus būt radošiem sava izgudrojuma prezentēšanā un sava izgudrojuma taustāmu modeli / paraugu / maketu / produktu demonstrēt pēc iespējas uzskatāmāk un saprotamāk.

Starptautiskās izgudrojumu izstādes programma
  • 4. oktobris – ierašanās un ekspozīcijas iekārtošana 
  • 5. oktobris – 1. izstādes diena (10.00 – 19.00), izstādes atklāšana, biznesa kontaktu programma 
  • 6. oktobris – 2. izstādes diena (10.00 – 18.00), noslēguma pasākums 
  • 7. oktobris – kultūras un atpūtas programma jauniešiem un ārvalstu viesiem (10.00 – 18.00), aizbraukšana
5. oktobrī Patentu valdes stendā izstādes dalībniekiem un apmeklētājiem būs iespēja saņemt konsultācijas par rūpnieciskā īpašuma aizsardzību.


Vairāk informācijas par Latvijas Izgudrotāju dienu >>

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru