otrdiena, 2012. gada 11. septembris

Valsts pārvaldes Atvērto durvju diena 28.septembrī



Šogad 28. septembrī Valsts kanceleja sadarbībā ar valsts pārvaldes institūcijām visā Latvijā organizē Atvērto durvju dienu. Šajā dienā valsts pārvaldes iestādes būs atvērtas ikvienam interesentam un piedāvās ekskursijas, izstāžu ekspozīcijas, konkursus, seminārus, prezentācijas un klātienes tikšanās ar amatpersonām un valsts pārvaldē strādājošajiem.

Pasākuma galvenais vadmotīvs – parādīt amatpersonu un darbinieku pieejamību un atvērtību. Atvērto durvju diena valsts pārvaldes iestādēs tiek rīkota jau vairākus gadus, pasākumi parasti ir labi apmeklēti, un tie palīdz veidot pozitīvu komunikāciju starp valsts pārvaldes darbiniekiem un iedzīvotājiem.

Šogad Atvērto durvju dienai izveidota mājaslapa http://www.atvertodurvjudiena.lv/, kurā vienuviet būs pieejama visa informācija par Atvērto durvju dienu valsts pārvaldē. Paredzēts, ka šī tīmekļa vietne darbosies arī turpmākos gadus.

Valsts pārvaldes Atvērto durvju dienā piedalīsies arī LR Patentu valde.  

Pasākumi Patentu valdē norisināsies 28. septembrī plkst. 15.00 – 16.00 Citadeles ielā 7/70.

Atvērto durvju dienas apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar Patentu valdes uzdevumiem, kā arī noskaidrot, kas ir rūpnieciskais īpašums un kādēļ nepieciešama izgudrojumu, preču zīmju un dizainparaugu aizsardzība. Izstādē varēs iepazīties ar atsevišķu preču zīmju strīdu piemēriem.

28. septembrī Atvērto durvju diena norisināsies arī Tieslietu ministrijā. Pasākumā aicināti piedalīties 9.-12. klašu skolēni. Patentu valdes pārstāve prezentēs dažus rūpnieciskā īpašuma objektus un grāmatas, kā arī izskaidros, kas ir rūpnieciskais īpašums un kāpēc tas jāaizsargā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru