otrdiena, 2012. gada 11. septembris

Pārtikas ražotāji un tirgotāji arvien lielāku uzmanību pievērš sava rūpnieciskā īpašuma aizsardzībai

No 5. līdz 8. septembrim Ķīpsalas izstāžu centrā notika starptautiskā pārtikas izstāde „Riga Food 2012”. Latvijas Tehnoloģiskais centrs sadarbībā ar Eiropas Biznesa atbalsta tīklu Latvijā, organizējot stendu „Inovācija pārtikai”, tajā piedalīties uzaicināja arī Patentu valdi. 

Preču zīmju un dizainparaugu departamenta direktore Dace Liberte, Patentu valdes direktors Reinis Bērziņš, departamenta "Patentu tehniskā bibliotēka" vadošās speciālistes Evita Lande un Zoja Guseva Patentu valdes stendā izstādē "RigaFood 2012"

Šajā gadā stenda „Inovācija pārtikai” atslēgas vārds bija sadarbība, jo stendā bez pārtikas inovācijas aktualitātēm bija izstādīti vairāki jauni produkti, kas izstrādāti, sadarbojoties biznesa inkubatoru uzņēmumiem, pētniecības institūtiem un augstskolām.

   Gatavas konsultācijām departamenta "Patentu tehniskā bibliotēka" nodaļas vadītāja Dace Buša un Preču zīmju un dizainparaugu departamenta vecākā eksperte Maira Egle

Izstādes laikā Patentu valde piedāvāja informāciju par iestādes pakalpojumiem,  kā arī preču zīmju ekspertu konsultācijas par rūpnieciskā īpašuma aizsardzību. Informācija tika sniegta 87 interesentiem.
Informāciju par rūpnieciskā īpašuma aizsardzību sniedz departamenta "Patentu tehniskā bibliotēka" vadošā speciāliste Zoja Guseva

Izstādes dalībnieki un apmeklētāji izrādīja interesi par Patentu valdes funkcijām, kā arī skaidrojumiem par preču zīmes reģistrācijas, dizainparauga un izgudrojuma aizsardzības nepieciešamību.

Uzņēmēji mūsdienās arvien lielāku uzmanību pievērš konkurētspējas palielināšanai un sava rūpnieciskā īpašuma aizsardzībai. Izstādē "RigaFood 2012" Latvijas pārtikas ražotāji un tirgotāji konsultāciju laikā ekspertiem lūdza padomu šādos jautājumos:

- Ko aizsargā ar patentu, preču zīmi vai dizainparaugu? Kāda ir atšķirība?
- Cik izmaksā dažādu rūpnieciskā īpašuma objektu aizsardzība?
- Kas nepieciešams preču zīmes un dizainparauga reģistrācijai?
- Kāds aizsardzības veids būtu piemērotāks iepakojumam?

- Vai iespējams reģistrēt preču zīmi, kuras nosaukumā ir iekļauts ģeogrāfisks nosaukums?
- Vai savs logo ir jāaizsargā obligāti?
- Kā var reģistrēt preču zīmi ārpus Latvijas, piemēram, Igaunijā un Lietuvā?
- Kā aizsargāt preču zīmi un dizainparaugu ES?

- Vai var pieteikt izgudrojumu uz receptūru?
- Kā saņemt patentu uz pārtikas produktu?
- Kā jāraksta patenta pieteikums?

- Kur un kā veikt patentu informācijas meklēšanu?


Atbildes uz šiem un citiem ar rūpnieciskā īpašuma aizsardzību saistītiem  jautājumiem varat iegūt Patentu tehniskajā bibliotēkā, Kr.Valdemāra ielā 33, 4. stāvā (tālrunis 67226628), vai sazinoties pa e-pastu patent@patbib.gov.lv


Informāciju par preču zīmju un dizainparaugu aizsardzību atradīsiet arī Patentu valdes mājas lapā: 
Konsultāciju par preču zīmju izmantošanu sniedz Preču zīmju un dizainparaugu departamenta vadošā eksperte Karīna Kropa



Patentu valde starptautiskajā izstādē "Riga Food 2011" >>

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru